Hur lång bärsjal behöver jag?

Vill du börja bära ditt barn i bärsjal?

Sjaltyper

 • Trikåsjal
 • Vävd sjal
 • Ringsjal

Trikåsjal

Om du aldrig burit i sjal förut och har en nyfödd/liten bebis så rekommenderas en trikåsjal i första hand. Du kan gott bära i den första halvåret. Trikåsjal brukar man inte köpa i olika längder, de passar de flesta.  Det utmärkande för trikåsjal är att de är stretchiga och mycket förlåtande när man knyter, så det är inte särskilt svårt att lära sig. De finns i olika material, bomull, viskos och bambu är några som vi har.

Här kan du läsa mer och se vilka modeller vi har i lager nu: Trikåsjalar

Tula Baby

Vi kallar denna för Tula Baby för att särskilja den mot Tula Toddler, denna kallas också för Tula Standard.

 • Ergonomisk M-position för en sund utveckling av barnets kropp.
 • Dubbelt justerbara axelremmar, som är skönt vadderade.
 • Vadderad vid barnets ben för god komfort.
 • 2 bärpositioner, inåtvänd på mage eller rygg.
 • 100 % mjuk bomull, tunn och behaglig panel.
 • Ficka på höftbältet samt avtagbar huva.
 • Enkel att använda och justera mellan föräldrarna.
 • Stabilt höftbälte.
 • Passar från ca 70 cm/6,8 kg upp till 20 kg.
 • Kan användas från nyfödd om man använder Tulas spädbarnsinlägg (säljes separat)

Tula Baby är mycket enkel att använda då du inte behöver tänka på så mycket olika inställningar. Fram på panelen finns spännen, dessa gör dels att barnet kommer ut lite från kroppen, skönt under varma dagar eller när man har tjocka kläder på barnet. Dessutom justerar det också hur axelremmarna ligger mot din kropp. Särskilt bra att använda från det att barnet väger kring 6.8 kg och är omkring 70 cm lång. Vill du använda den tidigare behöver du ett spädbarnsinlägg, då går den att använda redan från nyfödd. Panelen är mjuk och behaglig mot ditt barn, det stadiga höftbältet och de vadderade axelremmarna fördelar vikten på ett bra sätt och avlastar din kropp. Ficka på höftbälte för förvaring av huvan.

Tula Toddler

 • Passar vanligen från 18 månader (ca 82-85 cm) upp till 27 kg.
 • Ergonomisk M-position för en sund utveckling av barnets kropp.
 • Dubbelt justerbara axelremmar, som är skönt vadderade.
 • Vadderad vid barnets ben för god komfort.
 • 2 bärpositioner, inåtvänd på mage eller rygg.
 • 100 % mjuk bomull, tunn och behaglig panel.
 • Ficka på höftbältet samt avtagbar huva.
 • Enkel att använda och justera mellan föräldrarna.
 • Stabilt höftbälte.
 • Perfekt när barnet blivit lite större.

Tula Toddler är perfekt för dig med ett större barn som vill bäras. Det är den största modellen av alla Tulas modeller. När barnet blir längre och börjar kännas lång för sin bärsele är det skönt att byta upp sig till en toddlersele, det avlastar mycket bättre för dig eftersom panelen täcker barnets rygg och ger stöd för barnets säte. Du kan i de flesta fall bära i en Tula toddler tills det att ditt barn är 4-5 år vid behov. Modellmässigt motsvarar denna en Tula Baby med den skillnaden att panelen är större och passar ett större barn. Höftbältet är stadigt och ihop med de vadderade axelremmarna är den bekväm att bära i och vikten distribueras på ett ergonomiskt sätt vilket gör att den är skön att bära med även när du har ett stort barn i selen.

Tula Half Buckle

Bärsjal och bärsele i ett.

 • Passar från nyfödd (3,2 kg) upp till 20 kg, inget spädbarnsinlägg behövs.
 • 3 bärpositioner, inåtvänd på mage, höft och rygg.
 • Justerbar panel, steglös höjdinställning och 3 breddinställningar.
 • 100 % mjuk bomull, tunn och behaglig panel.
 • Ficka på höftbältet samt avtagbar huva.
 • Mjuk vaddering vid barnets ben.
 • Knäpps med spänne i höften.
 • Axelremmarna är delvis vadderade tygstycken som du knyter.
 • Korsbara axelremmar.

Half buckle är för dig som vill kunna korsa axelremmarna och få lite mer av en sjalkänsla fast ändå behålla enkelheten med en sele. Du knäpper höftbältet med spänne och knyter sedan axelremmarna på önskat sätt. Du kan bära redan från nyfödd eftersom du kan justera panelen på samma vis som en Tula Free to Grow. Höftbältet är likt Tulas andra modeller stadigt och skönt avlastande. Sydd av tyg i 100 % bomull gör den mjuk och behaglig. Den är vadderad vid axelremmarna och vid barnets ben. Du kan bära på mage och rygg. Ergonomisk för dig och ditt barn.

Slutligen

Vill du bära från nyfödd kan du välja mellan

 • Tula Explore
 • Tula Free to Grow
 • Tula Baby (om du använder den ihop med Tula spädbarnsinlägg)
 • Tula Half Buckle

Har du ett större barn rekommenderar vi Tula Toddler.

Alla Tulas modeller är ergonomiskt utformade och designade för erbjuda ditt barn en säker position som främjar en sund utveckling av höft och ryggrad. Om det är viktigt för dig att bära framåtvänt så är det Tula Explore ni kan kika närmre på. Barn som är nyfikna och vill se sig om placeras med fördel på rygg, då placerar man höftbältet lite högre än vanligt så att barnet kan kika över din axel. Denna position är att föredra framför ett framåtvänt läge, som är rekommenderat för kortare stunder. Kom ihåg att man inte rekommenderas att bära framåtvänt när barnet har somnat. Samtliga modeller har stadiga höftbälten som avlastar bra. Den enda modell som kan korsas i ryggen är Tula Half Buckle.

Vilken bärsele passar dig?