Miljövänlig packrutin

Från start har vi gjort medvetna val för att packa miljösmart

Kartonger

Vi beställer våra well-lådor från en svensk leverantör. Lådorna är 100 % återvinningsbara, så vi hoppas att ni kunder hjälper vår miljö genom att återvinna eller återbruka lådorna. Ofta är lådorna i ett sådant skick att ni kan återanvända dem för att själva skicka saker i dem, använda dem för eventuell retur eller pyssla med dem. Annars är det bara att lämna in dem för återvinning.

Kraftpapper och enkelwell

Till en del paket använder vi kraftpapper och enkelwell, vi har valt att använda oss av oblekt brunt papper. Pappret går att återvinna och eftersom det är oblekt har det mindre miljöpåverkan än om vi hade valt ett vitt blekt kraftpapper. Enkelwell består av kraftpapper och wellskiktet består av 100 % returbaserat papper. Limmet är miljövänlig majsstärkelse.

Packtejp

För ett e-företag kan det gå åt en hel del packtejp, vanlig tejp är ofta gjord av PVC och andra ämnen som inte är särskilt bra för vår miljö. Vi har därför valt att alltid använda oss av papperstejp. Pappret är ett silikonfritt papper som står emot väta och fukt. Vidhäftningen består av naturgummi. Ett plus är att det gör att våra paket får ett homogent och fint utförande.

Utfyllnad

Vi försöker välja kartonger som passar innehållet så bra som möjligt för att vi inte ska behöva så mycket utfyllnad i kartongerna. Men ibland går det inte eller ibland är det såpass oregelbundet innehåll så vi behöver fylla ut i kartongen. Vi använder oss då av kraftpapper. I sällsynta fall finner ni luftkuddar av plast, det är aldrig något vi köper in, utan det är sådant som vi har återanvänt från leveranser som vi fått från våra leverantörer. De flesta av våra leverantörer är också miljöinriktade och undviker även dem plast i utfyllnad, men ibland händer det och då tycker vi att det är klokt att återanvända det istället för att skicka det direkt till återvinningen. Så får ni det i leverans från oss så rekommenderar vi att ni återanvänder det ni med eller lämnar in på återvinning.

Flyers

I varje paket skickar vi med en flyer eftersom vi vill kunna skicka med ett personligt budskap, vi skickar dock inte med orderbekräftelse eller liknande i pappersformat. Våra flyers är FSC-certifierade. Ni kan välja att återvinna dessa eller att ni ger dem vidare till en vän ni tror är intresserade av våra produkter.