Vilken Tula passar dig?

Här går vi igenom de olika modellerna från Tula så att du lättare ska hitta modellen för dig och ditt barn.

Tula Explore

 • Passar från nyfödd upp till 20 kg, inget spädbarnsinlägg behövs.
 • 3 bärpositioner, inåtvänd på mage och på rygg samt framåtvänd på mage.
 • Innovativ panel* som kan justeras i tre breddinställningar.
 • Vadderat och justerbart nackstöd.
 •  100 % bomull, mjuk och behagligt material som inte känns för klumpig.
 • Extra vaddering i axelremmar och vid barnets ben för bra komfort.
 • Ficka på höftbältet samt avtagbar huva.

*Panel – Tyget som täcker barnets rygg kallas för panel.

Tula Explore är den enda modellen av Tula där du kan bära framåtvänt på mage. Varje position är ergonomiskt utformad för att främja en sund utveckling av höft och ryggrad. Du behöver inget spädbarnsinlägg eftersom du kan anpassa panelen efter ditt barn. Bredden justeras i tre olika lägen, detta  justeras med knappar på insidan av höftbältet. Höjden på panelen justeras genom vilket läge du har nackstödet. För nyfödda och små bebisar vänds den inåt, för lite större barn vänder du den utåt, den vänds även utåt när du bär barnet framåtvänt. När barnet blivit ännu större eller när du bär på rygg så fäller du upp panelen, den blir då i sitt högsta läge. Tänk på att inte bära på rygg för tidigt, barnet måste vara helt stadig i nacke och bål.

Panelen som omsluter ditt barn är mjuk och behaglig och vadderad vid barnets ben. Axelremmarna är vadderade och höftbältet är stadigt och rejält. Mitt på finns en ficka att förvara huvan när den inte används. Huva ingår och är smidigt och bekvämt när barnet sover, behöver lugnas från intryck eller när man ammar. Enkel att justera mellan föräldrarna.

Tula Free to Grow

 • Passar från nyfödd (3.2 kg) upp till 20 kg, inget spädbarnsinlägg behövs.
 • 2 bärpositioner, inåtvänd på mage och på rygg.
 • Justerbar panel, steglös höjdinställning och 3 breddinställningar.
 • Vadderade axelremmar samt vid barnets ben, för god komfort.
 • 100 % mjuk bomull, tunn och behaglig panel.
 • Ficka på höftbältet samt avtagbar huva.

Tula Free to Grow är mycket enkel att justera, både för barnets bekvämlighet men även föräldrarna sinsemellan. Bredden på panelen justeras med tryckknappar på höftbältets insida och höjden justerar du steglöst med spännena högst upp fram på panelen. När den är helt inspänd så är den anpassad för nyfödd, barnet får då bra stöd för sin nacke. Panelen är mjuk och formbar och inte för tjock, det känns mjukt och skönt för ditt barn samtidigt som det känns lätt och ledigt för dig. Du kan välja att bära på mage eller rygg, ryggbärande är bra när man har ett barn som vill se sig omkring, eftersom du bär högt på ryggen så kan barnet kika över din axel, samtidigt som ni bibehåller en god kontakt och barnet kan lägga sig mot din nacke och tanka trygghet. Bär inte på rygg förrän ditt barn är stabil i rygg och nacke.

Modellen har väl vadderade axelremmar och ett stadigt höftbälte med en ficka för förvaring av den medföljande huvan. Den är också vadderad vid benöppningarna för ditt barn.

Tula Baby

Vi kallar denna för Tula Baby för att särskilja den mot Tula Toddler, denna kallas också för Tula Standard.

 • Ergonomisk M-position för en sund utveckling av barnets kropp.
 • Dubbelt justerbara axelremmar, som är skönt vadderade.
 • Vadderad vid barnets ben för god komfort.
 • 2 bärpositioner, inåtvänd på mage eller rygg.
 • 100 % mjuk bomull, tunn och behaglig panel.
 • Ficka på höftbältet samt avtagbar huva.
 • Enkel att använda och justera mellan föräldrarna.
 • Stabilt höftbälte.
 • Passar från ca 70 cm/6,8 kg upp till 20 kg.
 • Kan användas från nyfödd om man använder Tulas spädbarnsinlägg (säljes separat)

Tula Baby är mycket enkel att använda då du inte behöver tänka på så mycket olika inställningar. Fram på panelen finns spännen, dessa gör dels att barnet kommer ut lite från kroppen, skönt under varma dagar eller när man har tjocka kläder på barnet. Dessutom justerar det också hur axelremmarna ligger mot din kropp. Särskilt bra att använda från det att barnet väger kring 6.8 kg och är omkring 70 cm lång. Vill du använda den tidigare behöver du ett spädbarnsinlägg, då går den att använda redan från nyfödd. Panelen är mjuk och behaglig mot ditt barn, det stadiga höftbältet och de vadderade axelremmarna fördelar vikten på ett bra sätt och avlastar din kropp. Ficka på höftbälte för förvaring av huvan.

Tula Toddler

 • Passar vanligen från 18 månader (ca 82-85 cm) upp till 27 kg.
 • Ergonomisk M-position för en sund utveckling av barnets kropp.
 • Dubbelt justerbara axelremmar, som är skönt vadderade.
 • Vadderad vid barnets ben för god komfort.
 • 2 bärpositioner, inåtvänd på mage eller rygg.
 • 100 % mjuk bomull, tunn och behaglig panel.
 • Ficka på höftbältet samt avtagbar huva.
 • Enkel att använda och justera mellan föräldrarna.
 • Stabilt höftbälte.
 • Perfekt när barnet blivit lite större.

Tula Toddler är perfekt för dig med ett större barn som vill bäras. Det är den största modellen av alla Tulas modeller. När barnet blir längre och börjar kännas lång för sin bärsele är det skönt att byta upp sig till en toddlersele, det avlastar mycket bättre för dig eftersom panelen täcker barnets rygg och ger stöd för barnets säte. Du kan i de flesta fall bära i en Tula toddler tills det att ditt barn är 4-5 år vid behov. Modellmässigt motsvarar denna en Tula Baby med den skillnaden att panelen är större och passar ett större barn. Höftbältet är stadigt och ihop med de vadderade axelremmarna är den bekväm att bära i och vikten distribueras på ett ergonomiskt sätt vilket gör att den är skön att bära med även när du har ett stort barn i selen.

Tula Half Buckle

Bärsjal och bärsele i ett.

 • Passar från nyfödd (3,2 kg) upp till 20 kg, inget spädbarnsinlägg behövs.
 • 3 bärpositioner, inåtvänd på mage, höft och rygg.
 • Justerbar panel, steglös höjdinställning och 3 breddinställningar.
 • 100 % mjuk bomull, tunn och behaglig panel.
 • Ficka på höftbältet samt avtagbar huva.
 • Mjuk vaddering vid barnets ben.
 • Knäpps med spänne i höften.
 • Axelremmarna är delvis vadderade tygstycken som du knyter.
 • Korsbara axelremmar.

Half buckle är för dig som vill kunna korsa axelremmarna och få lite mer av en sjalkänsla fast ändå behålla enkelheten med en sele. Du knäpper höftbältet med spänne och knyter sedan axelremmarna på önskat sätt. Du kan bära redan från nyfödd eftersom du kan justera panelen på samma vis som en Tula Free to Grow. Höftbältet är likt Tulas andra modeller stadigt och skönt avlastande. Sydd av tyg i 100 % bomull gör den mjuk och behaglig. Den är vadderad vid axelremmarna och vid barnets ben. Du kan bära på mage och rygg. Ergonomisk för dig och ditt barn.

Slutligen

Vill du bära från nyfödd kan du välja mellan

 • Tula Explore
 • Tula Free to Grow
 • Tula Baby (om du använder den ihop med Tula spädbarnsinlägg)
 • Tula Half Buckle

Har du ett större barn rekommenderar vi Tula Toddler.

Alla Tulas modeller är ergonomiskt utformade och designade för erbjuda ditt barn en säker position som främjar en sund utveckling av höft och ryggrad. Om det är viktigt för dig att bära framåtvänt så är det Tula Explore ni kan kika närmre på. Barn som är nyfikna och vill se sig om placeras med fördel på rygg, då placerar man höftbältet lite högre än vanligt så att barnet kan kika över din axel. Denna position är att föredra framför ett framåtvänt läge, som är rekommenderat för kortare stunder. Kom ihåg att man inte rekommenderas att bära framåtvänt när barnet har somnat. Samtliga modeller har stadiga höftbälten som avlastar bra. Den enda modell som kan korsas i ryggen är Tula Half Buckle.

Vilken bärsele passar dig?